СТАТИ УЧАСНИКОМ

Михайло Ратушняк: «Завжди відчуваю заступництво свого небесного покровителя»

dybivci arxmihailШановна тернопільська громадо! Сердечно вітаю Вас зі святом святого архистратига Михаїла та всіх Небесних Сил!

Празник на честь св. Архангела Михаїла встановлений у 4 ст. Це свято називається собором тому, що цього дня Церква вшановує – збір усіх безтілесних Сил на чолі зі св. Архангелом Михаїлом, що підтримується і земним собором людей, які прославяють небесні сили.

У християнстві Михаїл – головний Архангел, який є одним з найбільш шанованих біблійних осіб. Святий вважається одним із покровителей України та міста Київ, його зображення присутнє в низці стародавніх гербів українських міст, зокрема Устя-Зеленого (нині однойменне село Монастириського району).

У багатьох містах і селах нашого краю у цей день святкують храмове свято. Церкви св. Архистратига Михаїла є у м. Тернопіль на вул. 15 квітня, у селах: Дубівці, Велика Лука, Курники, Малий Ходачків, Острів, Чистилів Тернопільського району, Базаринці, Колодне Збаразького, Голігради Заліщицького районів та в інших населених пунктах Тернопільщини.

Окрім того фігури Архистратига Михаїла є у с. Млинці (1869 р.), Козівського, с. Бариш (2004 р.), смт Золотий Потік (2007 р.), с. Передмістя (1995 р.) Бучацького, с. Базар (2012 р., відновлена) Чортківського, с. Дубівці (2006 р.) Тернопільського районів.

Архангела Михаїла вважають покровителем воїни, що борються за праведну справу, а також мисливці.

Я також вдячний батькам, що вони назвали мене на честь Архистратига Михаїла, бо завжди, коли звертаюся до нього по допомогу, пiзнаю велику силу його заступництва.

Тож вітаю парафіян із храмовими святами, а всіх Михайлів з Днем ангела. Нехай Всемилостивий Господь обдаровує Вас Своєю благодаттю, міцним здоров’ям, а Ваш небесний покровитель допомагає прямувати дорогою правди, добра і досконалості.


Голова Ліги підприємців «Українська справа»,

депутат Тернопільської міської ради

Михайло Ратушняк