СТАТИ УЧАСНИКОМ

«Українська справа» вручила премії імені Братів Лепких

lepkuh 14 1Цю високу всеукраїнську літературно мистецьку відзнаку ще на зорі національного відродження заснував журнал «Тернопіль». За час, що минув, доля премії складалася по-різному. На жаль, були й такі роки, коли її не вручали. Однак, знані у нашому краї та далеко за його межами небайдужі тернопільські літератори, митці не полишали надії належно поціновувати своїх колег, які шедевральними творами та громадською активністю продовжували живити життєдайне коріння національної спадщини. Їх ініціатива увінчалася успіхом чотири роки тому, коли оновлена громадська рада з відзначення премією знайшла повне взаєморозуміння з учасниками тоді ще спілки, а нині Ліги підприємців «Українська справа» та заручилася їхньою фінансовою підтримкою.

Минулої середи, у День Соборності України, у приміщенні Тернопільського обласного художнього музею відбулося вручення всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Братів Богдана та Левка Лепких за 2013 рік. За результатами таємного голосування членів громадської ради, яку очолює Богдан Хаварівський, лауреатами стали голова Тернопільського осередку Наукового товариства імені Тараса Шевченка професор Михайло Андрейчин, поет з Мелітополя Запорізької області Олег Гончаренко, директор обласного художнього музею Ігор Дуда та громадсько-культурний діяч і краєзнавець з Бережан Богдан Тихий.

Члени громадської ради Богдан Хаварівський, Михайло Ониськів, Євген Безкоровайний, Богдан Мельничук, Віктор Уніят, Богдан Ничик та інші літератори і митці привітали достойників і вручили їм високі відзнаки за популяризацію літературної і життєвої спадщини наших славетних земляків Братів Лепких, а також за вагомий особистий внесок у творення сучасної української історії. Матеріальні винагороди з щирими побажаннями нових творчих здобутків Михайло Андрейчин, Олег Гончаренко, Ігор Дуда та Богдан Тихий отримали від голови правління Ліги підприємців «Українська справа» Михайла Ратушняка.

lepkuh 14 2

Присутніх на урочистому зібрані тепло привітали викладачі і учні Тернопільської експериментальної школи мистецтв імені Ігоря Герети та юні учасники художньої самодіяльності з Бережан.