СТАТИ УЧАСНИКОМ

Допомогли тяжкохворим дітям

mecenat 2014 homickuyУчасники Ліги підприємців «Українська справа» Василь Глемба, Михайло Ратушняк, Ігор Парій та Юрій Хоміцький стали лауреатами публічного проекту «Ваша величносте, меценат» у Тернополі

Благодійний проект був започаткований у рамках Всеукраїнського фестивалю «Зустрічі друзів». У різний час до Тернополя з’їжджалися відомі артисти, кошти від концерту яких ішли на допомогу хворим дітям. До меценатства долучалися також небайдужі люди, підприємці, бізнесмени.

Керівник і автор проекту, директор фестивалю Сергій Бачинський пригадує, що саме тоді і зародилася ідея допомагати хворим дітям: «Нас було троє: я, народний артист України Володимир Шинкарук та заслужений артист України Ігор Бердей.  У кожного в родині були тяжкохворі діти.  Ми тоді допомагали один одному і зрозуміли, як це важливо робити, коли надломлюється чиясь доля. І ми знали, що створимо цей проект, адже побачили, як багато сімей потребують розуміння, моральної і матеріальної підтримки. Так сталося, що зараз я з нашого невеликого колективу залишився один. Володимир Шинкарук, головний режисер проекту, на жаль, уже покійний. Ігор Бердей живе нині за кордоном. Але програма уже працює, до неї долучаються щораз більше людей. Наш досвід перейняв Житомир, Чернівці, Рівне, долучається Вінниця. Шкода, але проблем у родин з хворими дітьми дуже багато».

Днями в обласній філармонії відбувся благодійний концерт проекту «Ваша величносте, меценат». Кошти, 47 тисяч гривень, зібрані під час заходу, а також від інших програм, передали родинам, у яких є  діти з вадами серця та онкохворі.

- Ми гарно співпрацюємо з обласною дитячою лікарнею, її  керівником Григорієм Корицьким. Налагодили також стосунки з міською дитячою лікарнею, де лежать діти із захворюваннями крові, – каже Сергій Бачинський.

Організатори проекту створили фільм «З вірою і надією». У ньому – прагнули відобразити всю благодійну роботу протягом існування програми. У фільмі – розповіді не лише про меценатів, які брали активну участь у підтримці проекту, а й про родини, які живуть і щодня борються за здоров’я своїх дітей. Про лікарів, які приходять їм на допомогу.

У рамках проекту «Ваша величносте, меценат» також відзначили небайдужих людей краю, які долучилися до благодійності. Серед них директор ресторану «Оскар» Наталія Станько, головний лікар санаторію «Медобори» Василь Мартинюк, директор «Надзбруччя-Сервіс» Василь Глемба, директор магазину-ательє «Територія взуття» Юрій Хоміцький, керівник товариства «АНТ» Михайло Ратушняк, директор ресторану «Рандеву» Ігор Парій, генеральний директор «Тернопільбуду» Василь Лило, директор ПОП «Іванівське» Антон Білик та багато інших.

Свою творчість присутнім дарували місцеві співаки, а також заслужена артистка України Астрая.