СТАТИ УЧАСНИКОМ

Михайло Ратушняк: «Ми не повинні чекати допомоги від діаспори, а самі показати приклад як формувати Український Світ»

futboldiaspora 1327 серпня у Тернополі на міському стадіоні відбулося урочисте відкриття Другого Міжнародного турніру з футболу серед команд українських діаспор. Основним спонсором та одним із співорганізаторів турніру виступила Ліга підприємців «Українська справа». Члени Ліги підприємців не тільки забезпечили проживання спортсменів, а й взяли на себе усі витрати пов’язані із харчуванням та побутом футболістів представників діаспори.

Як зазначив під час відкриття турніру голова Ліги підприємців «Українська справа», депутат Тернопільської міської ради Михайло Ратушняк: «Футбол, як і любов до України не знає кордонів. Нині ми бачимо, що з кожним роком все більше зростає інтерес до турніру.

Вчора під спілкування із учасниками Світового конгрес українських молодіжних організацій «Тернопіль – 2013», я був вражений, як українська молодь, котра народилася за межами України палає любов’ю до України, знає і шанує традиції та культуру, мабуть, нашим лідерам молодіжних патріотичних організацій у них є ще багато чому вчитися. Сьогодні нам лише потрібно сприяти більш тіснішій співпраці між молодіжними організаціями українців світу. Майбутнє нашої держави за молоддю.

Нині ми повинні більш активніше формувати Український Світ, а нам це під силу, оскільки наша держава не закінчується кордонами, вона є всюди, де хоча б проживає один українець. Сформувавши Український Світ, ми здатні віднайти політичну, громадську, економічну, соціальну та духовну альтернативну українському сьогоденню. Тому я закликаю українську діаспору брати активнішу участь у формуванні української нації, становленні її не лише в Україні, а й у цілому світі де вони проживають. Чіткими виразниками такого формування мають стати українська історія, духовність, культура, традиція та мова. Тобто має відбутися духовна консолідація українців усього світу в інтересах відродження національно-культурних, громадських традицій власного народу. Український Світ не має бути політичним проектом як це є в Росії, ми маємо спільно будувати його на основах громадського суспільства, щоби усі українці, відчували єдність нашої української громади.

Ліга підприємців «Українська справа» сприятиме, щоби українська діаспора зберігала живий зв’язок з Україною. Одним із прикладів, нині стала наша участь у фінансовому забезпеченні проведення Другого Міжнародного турніру з футболу серед команд українських діаспор. Адже ми повинні показати, що ми не чекаємо на допомогу діаспори, а ініціюємо та економічно підтримаємо ідею побудови Українського Світу.

Тож шановні учасники футбольних баталій прийміть найщиріші вітання від членів «Ліги підприємців «Українська справа», зичу вам успіхів, спортивного запалу та позитивних емоцій».

Нагадаємо, у цьогорічних змаганнях беруть участь команди з Білорусі, Естонії, Іспанії, Канади, Польщі, Придністров’я, Румунії та Тернопільської міської ради. Турнір проходитиме на міському стадіоні з 27 по 29 серпня.

Футбольні поєдинки відбудуться:

27.08.2013

10.00-10.30

Урочисте відкриття

Міський стадіон

10.30

Канада - Естонія

Міський стадіон

11.00

Придністров’я - Іспанія

Стадіон ТНПУ

11.00

Білорусь – Міська Рада

Стадіон ДЮСШ

11.00

Польща - Румунія

Стадіон с. Великі Гаї

17.00

Естонія – Міська Рада

Стадіон ДЮСШ

17.00

Канада - Білорусь

Стадіон ТНПУ

19.00

Придністров’я - Польща

Стадіон ДЮСШ

19.00

Іспанія - Румунія

Стадіон ТНПУ

        

28.08.2013

10.00

Естонія - Білорусь

Стадіон ТНПУ

10.00

Іспанія - Польща

Стадіон ДЮСШ

12.00

Канада - Міська Рада

Стадіон ТНПУ

12.00

Придністров’я - Румунія

Стадіон ДЮСШ

18.00

1-ий Півфінал 1А-2В

Стадіон ТНПУ

18.00

2-ий Півфінал 1В-2А

Стадіон ДЮСШ

 

29.08.2013

18.00

Фінал

Міський стадіон

               - Закриття змагань, нагородження учасників - 20:00 год.

Володимир Чорній.